Influencer-soep
Het moest er eens van komen: ik heb me laten influencen. En niet met kleding of make-up, sieraden of meubels, nee, met soep. Jawel. Soep. Op de socials zag ik een bekende influencer genieten van een heerlijke zelfgemaakte tomatensoep. Ik werd er zo enthousiast van dat ik spontaan mijn eerste staafmixer kocht en eveneens alle benodigde ingrediënten insloeg bij de Appie. Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik nog nooit zelf soep had gemaakt, en dat terwijl ik gek ben op soep. Maar je bent nooit te oud om te leren en dit was een mooie aanleiding om er eens mee te beginnen.
Het recept stond stap voor stap uitgelegd en in no-time stond er een dampende pan tomatensoep op het fornuis. Dit zag er goed uit! Ik was trots op mezelf. Oké, behalve een ei bakken is er niet veel simpeler dan dit, maar toch... Mijn eerste homemade soep!
Hij smaakte goed, maar toch wel heel erg spicy. Na elke hap gingen er weer wat smaakpapillen verloren. De influencer in kwestie adviseerde namelijk een half potje pittige thaise curry terwijl er op het etiket drie eetlepels vermeld staat. De influencer liep niet zoals ik rood aan, en had ook geen pak zakdoekjes bij de hand, dus ik had verwacht dat die pittigheid wel mee zou vallen. Maar smaken verschillen, overduidelijk.
Naast de grote hoeveelheid pepers was er ook flink wat knoflook doorheen gegaan. Mijn smaakpapillen bleven de rest van de dag verdoofd. Alles wat ik erna at was smakeloos. De volgende ochtend werd ik wakker met een dijk van de migraineaanval. Tja, peper en knoflook verwijden de bloedvaten, dus ik had hier zelf ook even bij stil kunnen staan voor ik de vorige dag achteloos alles in de pan gooide. Ik zou er een disclaimertje bijzetten: verdooft de smaakpapillen en ongeschikt voor migrainepatiënten.
Volgende keer maak ik gewoon een pompoensoep, op mijn eigen manier. Met een kleine portie voor mijn pompoenloving kat, is hij ook blij.
Maar hé, soep maken kan ik nu wel! Dus toch bedankt, influencer! Er gaat een wereld voor me open.
Reacties
Een reactie posten